Ocean Works – Imagekatalog

När Trendmark skulle lansera klädmärket Ocean Works behövde de en inspirationskatalog till återförsäljare och slutkonsument som presenterade varumärket och den första kollektionen.

Plaggens målgrupp finns inom och strax utanför seglarkulturen. Lite ruffare, lite mer personligt. Varumärkets framtoning skulle mer vara fritidskläder för medveten arbetare till sjöss än seglarglidaren. En globetrotter som får se världen på sin resa från hamn till hamn. Han är ensam, medveten och stark men ingen enstöring.

UPPDRAGET: Ta fram en imagekatalog som sätter varumärket och  även presenterar första kollektionen för återförsäljare och slutkonsument.

Med bilder tagna av Henrik Sandsjö får vi följa en sann "Ocean Worker" – från det att han precis anlänt och stämmer träff med sina vänner till hans avfärd mot nästa hamn. Vi ser honom på väg, kanske till gymmet? Ensam utforskar han miljön och i goda vänners sällskap besöker han  .

Kollektionen visas upp i hamnmiljö på ett naturligt sätt. Ljuset är magiskt och även de skitigaste delarna av miljön blir förföriskt vackra.

Citat sätter sinnesstämningar och det ruffa i bilderna blandas med strofer ur Moby Dick. Texterna smälter samman med miljö och ljus, en inre värld skapas och de blir en poetisk motpol till rostig fartygsplåt och betong.

Katalogen har rygg och är tryckt på ett grovt och obestruket papper – jordnära och äkta. Framsidan är partiellt lackad över logotypen och blänker likt vatten när ljuset faller på.

 

Ett samarbete med Henrik Sandsjö, fotograf och Pretty Wise, copy.